Al 50 jaar is Manege de Hoef hét adres voor al uw hippische activiteiten. De manege is gevestigd aan de rand van de Kennemerduinen in Egmond aan den Hoef en daardoor de perfecte locatie voor strand- en duinritten. Naast de manege bieden wij ook stalling aan voor pension- en leaseklanten. De manege is voorzien van een buitenrijbaan, twee binnenbanen, stapmolen en overdekte wasplaats. Onze rijbanen zijn voorzien van excellente bodems. In de buitenbaan is deze voorzien van een eb en vloedsysteem waardoor het gehele jaar door buitengereden kan worden. Ons terrein biedt ruimte voor zo’n 80 paarden en pony’s. Manege de Hoef is aangesloten bij de FNRS en in het bezit van een veiligheidscertificaat. De manegelessen worden altijd gegeven door gediplomeerde instructeurs. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. De lessen vinden plaats van dinsdag t/m zondag. De groepen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Meer informatie? We zien je graag op de open dag!

FNRS & Veilige manege
Manege de Hoef is aangemeld bij de FNRS. De FNRS is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. De FNRS behartigt de belangen van ondernemers richting externe partijen, biedt individuele diensten aan leden en werkt aan de ontwikkeling van de branche. Centrale thema’s zijn kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Klant, paard en ondernemer staan daarbij centraal. Daarnaast is de manege in het bezit van het veiligheidscertificaat. De Stichting Veilige Paardensport is opgericht in 2001 om de veiligheid in de paardensport te verbeteren. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid zodat iedere paardenliefhebber op een verantwoorde manier kan genieten van deze sport.

Paardrijden is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar heeft ook veel andere voordelen. Kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren uitdagingen aan te gaan, teleurstellingen te incasseren en verantwoordelijkheid te dragen voor een dier. Het is natuurlijk wél belangrijk dat er op een bewuste en veilige manier omgegaan wordt met de risico’s die paardrijden met zich meebrengt, net zoals dat bij andere sporten gebeurt.

FNRS